Pravna fakulteta – vabilo na konferenco – evropsko družinsko in dedno pravo

Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani od novembra 2018 sodeluje v evropskem raziskovalnem projektu Personalized Solution in European Family and Succession Law. Projekt se osredotoča na novosti v evropskem družinskem in dednem pravu, pri čemer je posebna pozornost posvečena predvsem Uredbi (EU) 650/2012 (t. i. Uredba od dedovanju), Uredbi 2016/1103 (t. i. Uredba o premoženjskih razmerjih med zakoncema) ter Uredbi 2016/1104 (t. i. Uredba o premoženjskopravnih posledicah registriranih partnerskih skupnosti).

Skupaj s partnerskimi univerzami (Univerzo v Camerinu, Univerzo na Reki in Univerzo v Almeriji) so v preteklih dveh letih že uspešno organizirali tri mednarodne konference z obravnavnega področja. Zadnja in zaključna konferenca pa bo potekala med 20. in 21. oktobrom 2021 v organizaciji Univerze v Camerinu. Več kot 25 strokovnjakov iz 7 držav bo predstavilo dosedanje izkušnje pri uporabi omenjenih uredb v praksi kot tudi odprta vprašanja, ki jih je prineslo njihovo sprejetje.

Vljudno vabljeni, da se na konferenci pridružite. Obravnavane teme bodo pomembno prispevale k boljšemu poznavanju ter razumevanju evropskega družinskega in dednega prava, povezovanje strokovnjakov iz prakse in akademskega sveta pa bo omogočilo zanimivo razpravo.

Zaradi COVID-19 bo konferenca potekala preko spleta. Na konferenco se prijavite na povezavi: https://unicam.webex.com/unicam/onstage/g.php?MTID=ed1c2ff8de417f8ec1296f8a2c3ba5f3d. Na spletni strani, ki se vam odpre in je v italijanskem jeziku, pritisnete na gumb Esegui iscrizione. Nato izpolnite svoje osebne podatke in pritisnete gumb Invita. Na elektronski naslov boste prejeli vabilo, s katerim se lahko vključite na konferenco (zeleni gumb Accedi a evento).

Več informacij o projektu in zaključni konferenci lahko najdete tudi na spletni strani  Pravne fakultete in Facebook profilu.

Scroll to Top